Over ons

Geschiedenis, cultuur en tradities

Levant

Duik in de rijke geschiedenis van de Levant, de kruising van culturen en tradities die de basis vormt van onze keuken. De Levant, een regio die zich uitstrekt over het oostelijke Middellandse Zeegebied, is al eeuwenlang een smeltkroes van beschavingen. Van de oude Feniciërs en Egyptenaren tot de Ottomanen, elke cultuur heeft zijn unieke invloed achtergelaten op de culinaire tradities die wij vandaag de dag koesteren. Ons restaurant, Levant, is vernoemd naar deze historisch rijke en diverse regio, en streeft ernaar om de essentie van haar keuken en gastvrijheid te belichamen.  

Culinarie erfgoed

Welkom bij Levant, het hart van Libanons culinaire erfgoed, gelegen in de bruisende stad Almelo. Ons restaurant is meer dan een eetgelegenheid; het is een viering van de rijke en diverse smaken die kenmerkend zijn voor de Libanese keuken. Hier brengen we eeuwenoude recepten tot leven, elk gerecht een bewijs van de culinaire kundigheid van Libanon.

De Sfeer

Ga met ons mee op een gastronomische reis, waarbij we u meenemen naar de levendige straten van Beiroet, de geurige markten van Tripoli en de serene vergezichten van de Libanese bergen, alles door de betoverende smaken van onze gerechten. Ons menu is een liefdevol samengesteld tapijt van traditionele en moderne culinaire hoogstandjes, bereid met de meest verse lokale ingrediënten en een vleugje Levantijnse charme.

 

 

Onze warme en gastvrije sfeer is een ode aan de legendarische gastvrijheid van Libanon, waardoor u zich thuis voelt, of u nu viert met familie, lacht met vrienden, of geniet van een moment van solitaire verwennerij.

 

Live Muziek

Maar Levant biedt meer dan alleen voortreffelijk eten. Elk weekend transformeert ons restaurant in een centrum van Mediterrane levendigheid met live muziek die de ziel van de regio belichaamt. De melodieën van de oud en het ritme van de darboeka vermengen zich naadloos met Mediterrane klanken, wat zorgt voor een sfeer die zowel elektriserend als intiem is. Het is de perfecte achtergrond om te genieten van onze selectie gegrild vlees, smaakvolle mezze en rijke, aromatische gerechten.

Cultuur

Levant in Almelo is meer dan alleen een restaurant; het is een plek waar cultuur, keuken en gemeenschap samenkomen in een symfonie van ervaringen. Doe met ons mee voor een onvergetelijk eetavontuur, waar elke maaltijd een feest is van Libanons rijke gastronomische erfgoed, en elk weekend zingt met de zielvolle klanken van de Middellandse Zee.evant in Almelo is meer dan alleen een restaurant; het is een plek waar cultuur, keuken en gemeenschap samenkomen in een symfonie van ervaringen. Doe met ons mee voor een onvergetelijk eetavontuur, waar elke maaltijd een feest is van Libanons rijke gastronomische erfgoed, en elk weekend zingt met de zielvolle klanken van de Middellandse Zee.

 

Restaurant Levant

Grotestraat 132
7607 CW  Almelo

Tel:+31546648704

Mob: +31634358875
E-mail: info@levantalmelo.nl

Openingstijden

Maandag:     Gesloten
Dinsdag:       16:00-22:00
Woensdag:  16:00-22:00
Donderdag: 16:00-22:00
Vrijdag:         16:00-22:30
Zaterdag:     16:00-22:30
Zondag:        16:00-22:00

Social media